top of page

Vedmaskinen igång!

Vilken omtumlande vecka det blev, krig i Europa 2022. Har mänskligheten inte kommit längre? Vi hoppas alla att den galne mannen tar sitt förnuft till fånga och drar tillbaka sina trupper.

Veckan startade med att Mathias och jag åkte ner och hämtade däcket till gödseltunnan och fick satt på det igen. När John sen kom hem från skolan kunde han flytta klart gödseln. Från den 1 mars så får man börja köra gödsel på åkrarna så länge det inte är tjäle.

Det måste dock torka upp ganska mycket annars kommer vi att fastna.På tisdagen firade jag min födelsedag. Jag blev väldigt firad med massa paket, blommor och annan uppvaktning. Det är alltid kul att fylla år. Jag hade bakat Farmor Astas moccatårta och den blev bra och god.


Veckan har sedan rullat på. Våra kossor fick ”Nybäddat” och det tycker de är härligt. De skuttar runt och är så nöjda. Roligt med glada djur.


Vi har haft problem med att vi har haft gäss på våra åkrar. Gässen trampar ner och äter upp vår gröda. Vi skrämmer dem och sätter även ut fågelskrämmor ihop om att de inte ska landa på våra åkrar igen.


När helgen kom så var de flesta i familjen taggade! Det var dags att köra igång vedmaskinen. Efter lite underhåll så startade maskinen igång och vedsäckarna började fyllas. I flera timmar var vi ute igår och det första Nils sa i morse när han vaknade var: Snälla kan vi inte gå ut och jobba idag också!? Det är så roligt när vi alla jobbar tillsammans. Det klart att det tar längre tid när alla barnen är med och att jag och Mathias måste ha koll på allt så att det inte händer något, men det är så mycket värt att låta barnen vara med. Det som är viktigt är att vi aldrig tvingar någon att vara med, deltagandet ska ske på frivillighet. Drivet efter att köpa en dator eller liknande kan också vara en sporre till att hjälpa till.


Den här helgen har också Oskar varit med både lördag och söndag hos grisarna. Oskar är den av våra barn som tycker bäst om alla grisarna. Det är inga problem att gå upp tidigt och följa med Mathias och ta hand om djuren.

Som ni märker så är det färre bilder i bloggen och det är för att det strular med att lägga till bilder. Jag ska ta kontakt med Wix under veckan och hoppas att det kan lösa sig. Det är sjukt irriterande när tekniken inte fungerar! Tills dess, ha en härlig vecka!
88 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Lena Helmström
Lena Helmström
Feb 27, 2022

Vilka fantastiska barn ni har som så gärna är med i allt arbete på gården

Like
Post: Blog2_Post
bottom of page