top of page

Vinter, väta, virus, vård och ambulansbesök

Så kom vintern igen! Natten till torsdag förvandlades landskapet till vinter igen. Det är väldigt vackert med snö och det är bara februari men längtan efter våren är stor.

Om snön får ligga kvar så är det ju kul eftersom barnen har sportlov nästa vecka. Det är ju alltid kul att kunna leka ute i snön.

Veckan startade dock med att vi skickade 7 kossor till slakt. Jag och Mathias sorterade ut dem på morgonen. Oskar orkade inte vara med eftersom han hade feber.

Jag tycker det är jobbigt att skicka iväg djur till slakt. Eftersom jag är med och sköter om dem, pratar med dem varje dag, klappar dem och gosar med dem, så känns det i magen när man skickar iväg dem. Jag vet ju att det är så det är och djuren har haft det fantastiskt bra hos oss och köttet är av högsta kvalitet. Men det känns ändå jobbigt.

Mathias har fortsatt med bygget på Tofta för säker utlastning för grisarna. Emelie fick rycka in och hjälpa till med att gjuta.

Det ska komma upp vägar och tak också så småningom.

Mathias har också jobbat i skogen. Det var lite blöt på sina ställen så skotaren körde fast.

Mathias fick loss den med hjälp av grävmaskinen. Så nu är all björkved utkörd. Så nu är det snart dags att börja köra upp ny björkved och sedan nyplantering i skogen.

För min del blev det inte så mycket jobb den här veckan heller eftersom jag också blev sjuk. Feber och ont i halsen. Nils blev också sjuk. Feber och epilepsi går inte så bra ihop och får Nils hög feber får han kramper. Så natten till torsdag fick Nils flera kramper och dessutom svår krupp. Till slut gick det inte längre så då fick vi ta hjälp av ambulansen. När de kom så hade allt givetvis lugnat sig men de gjorde kontroller på Nils och sedan åkte de.

Dagen tillbringade vi inlindade i täcke på verandan eftersom kyla gör så att det blir lättare att andas.

Oskar blev som sagt sjuk i måndags och blev bara sämre och sämre under veckan. Eftersom det är Halmstad som ansvarar för Oskar pratade vi med dem och bestämde att det fick bli ett besök på VC eftersom vi inte ville köra ner i snökaoset som var. Vi har ju över 10 mil enkel väg till Halmstad.

Det visade sig att Oskar hade åkt på en kraftig halsfluss och fick penicillin i tio dagar. Inte roligt!


Så nu hoppas vi att inga fler blir sjuk i familjen utan att det blir ett skönt lov!


258 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page