top of page

Borgeby och sommarlov

Tiden flyger fram och förra veckan försvann i ett rasande tempo. I onsdags i förra veckan så var det äntligen dags för årets höjdpunkt, BORGEBY FÄLTDAGAR!

Dagen startade tidigt eftersom vi skulle vara nere när mässan öppnade kl. 9.00.

Så strax efter sex på morgonen åkte vi från Fjärås. Resan ner gick bra och efter att frukosten var i magen så begav vi oss in i området. Killarna fastnade i John Deere utställningen och Alva började sucka efter 10 min. Då kom en försäljare fram och tipsade om att det serverades mjukglass i Väderstads tält och då blev det fart på Alva!

Under dagen så tittade vi på olika växtodlingsförsök och lyssnade på föredrag.


Det var en varm dag men väldigt rolig och intressant! Alva gjorde till sport att samla så mycket saker som möjligt! Det var kepsar, bollar, pennor, ryggsäck och godis i mängder. När Alva gick fram och frågade om hon fick ta och fick ett ja till svar så var hon snabb med att säga ”Jag har en tvillingbror också! Kan han också få?” Så trots att Nils inte var lika bra på att samla saker så fick han lika mycket som Alva!

Vi var alla väldigt nöjda med dagen och själv var jag mest nöjd med att jag fick köpt en massa bagerivetemjöl så hela höstens bakning är räddad!

Innan vi åkte hem blev det en tur till min bror Henrik som bjöd på hamburgare och en härlig rundtur på Barsebäcksgård där han jobbar!

På gården annars pågår det många småjobb. Hevan färdigställs inför kommande sådd av raps.

Kossorna ska tittas till varje dag och räknas in. Ibland går det fort och ibland får vi leta efter dem.

Barnen njuter av att ha sommarlov och vi badar en hel del. Det är bad i pool, sjö och hav. Vi har barn som älskar att bada och då är det verkligen sommar!

Mitt i sommaren så har vår panna krånglat och då är det väldigt skönt med bra service. Fast det var fredageftermiddag så kom Sten från VOTAB upp och hjälpte till. För även om det är sommar så vill man ju gärna ha varmvatten att duscha i.


Nästa vecka så är det dags för flyghavreplockning och som vanligt är alla sjukt taggade…

Men innan dess är det en skön helg!118 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page