top of page

Inte mycket kvar och allt i sin ordning igen!

I veckan fick vi av den sista rågen så nu är det bara bönorna kvar och de är inte mogna ännu så det dröjer ett tag tills vi kan tröska dem.


Under veckan som gått har Mathias jobbat i torken. Det är en hel del som ska skötas. Spannmål ska skickas iväg och då ska den spannmålen skickas till utlastningsfickorna. Vi har fått iväg två bil och släp med havre.

Spannmål ska torkas åt andra, så in och ut med den.


John har kört gödsel, både borta och hemma. Det är tur att de har korta dagar på Strömmaskolan, för John vill vara hemma och jobba också.Själv har jag gjort massa städ, röj och sågjobb. Häromdagen så gick det stopp i elevatorn i torken och då blev det ett berg med spannmål i källaren. Detta skulle dammsugas upp och tömmas i gropen igen. Inga problem MEN när man inte gillar att öppna en lucka, gå ner för en brant stege, ta sig igenom mängder av spindelnät och sedan dammsuga i detta utrymme, då kan man hålla sig för skratt…

Jag har nog sett för många skräckfilmer när folk blir instängda…. Jag erkänner att jag tjöt högt när lampan släcktes, pga att dammsugarslangen kom åt knappen. Jobbet blev i alla fall gjort och jag slapp mössen denna gång! Ni som känner mig vet ju vad jag tycker om möss!!!

I fredags röjde jag klart en bit mark från massa små träd. Det var varmt och klibbigt och det gick åt massa vatten. Vi ett tillfälle så dog sågen och jag stod och slet i snöret och sa några mindre trevliga ord, ända tills jag upptäckte att stoppknappen var intryckt. När den var ur så startade sågen fint igen. Jag gillar mina jobb när jag får använda kroppen, träning på arbetstid, lyxigt som bara den. Att det dessutom blir bra och färdigt, det är ju också toppen.


Farfar Sven satt i grävmaskinen och la upp alla småträd i en stor hög, välta. Så nu samlar vi ny ved till flisningen nästa år. Allt är ett enda långt kretslopp.Oskar har kört ut en omgång Sluxx till på rapsen, allt för att hindra sniglarnas framfart. Jag var runt och letade sniglskador och glädjande nog hittade jag inte många alls.Vi har även passar på att njuta av de härliga eftermiddagarna. Värmen har hållit i sig och vi har badat i Lygnern. Vattnet höll 25,5 grader och det var väldigt skönt.Under veckan som gått har jag fått hämta hem barnen från skolan eftersom bussarna inte har gått. Om allt går enligt plan så ska allt fungera på måndag. Det hela har slutat med att Nils och Alva får taxi hem fem dagar i veckan och Oskar ska åka buss. Vår förhoppning är att Nils och Alva också ska kunna åka buss men eftersom Nils tvärvägra att sätta sig på en buss, eftersom han inte vet om den kör honom hem. Vi har alltså lite att jobba med här hemma och tills det är klart så blir det taxi.215 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Kommentar


Vad kul det är att läsa om vardagen Linda, fortsätt gärna blogga!

Gefällt mir
Post: Blog2_Post
bottom of page