top of page

Julveckan

God Julaftons morgon!

Dagen är här som barnen väntat på i flera dagar! Än så länge sover de flesta och lugnet är väldigt skönt.

Oskar och jag har varit ute nu på morgonen och tagit fram en ny bal med gräs till kossorna. Varje morgon går Oskar ut och tar hand om sina kossor. Vi har ändrat om lite i hanteringen med kossornas mat så det är lite lättare och inte lika mycket arbete med grepen och det tycker Oskar är väldigt skönt.

Under veckan har Mathias grejat en del med traktorerna och även en gödselpump som behövdes lagas.


I tisdags slutade Oskar, Alva och Nils i skolan och det firade vi med att åka till Pingvinens badhus i Varberg. Väldigt uppskattat och väldigt lite folk. Att det blev middag på Gyllene Måsen innan vi åkte hem blev också väldigt uppskattat. Dock blev det jobbigt på kvällen för Nils eftersom EP-monstret kom fram. Vi var ganska så förberedda på det eftersom Nils hade åkt väldgit många gånger i vattenruschkanan där det blinkar ljus och ljud. Men det är lika tråkigt varje gång och framför allt för Nils eftersom han blir så fruktansvärt trött efteråt och behöver sova och vila sig en hel dag.

I onsdags åkte jag och några av barnen söderut för att hämta massa reservdelar, filter och olja till traktorerna och till tröskan. Det måste finnas jobb för killarna under lovet! För det där med att vara ledig det ligger inte i generna på våra barn....

Att barnen fick fina kepsar och kalendrar var också väldigt uppskattat. Så stort tack till både Claas och John Deere.

I torsdags var det dags för julstädning i verkstaden. Det plockades och dammsögs. Alva och jag pyntade och gjorde fint uppe på andra våning för klockan 16 öppnade vi upp för Glöggmingel!

Vänner, grannar, bekanta kom och hängde med oss några timmar. Det blev massa prat, skrat, lek och bus. En enkel stund tillsammans och tack till alla som tog sig tid att komma. Till er som var sjuka eller fått förhinder, så kan ni vara lugna, om allt går enligt planer har vi skapat en ny tradition och kör nästa år igen!

Gårdagen ägnades åt det sista julstöket och på kvällen smakades julmaten av.

I år har vi en del vilt på julbordet och det tack vare Carl som skjutit både vildsvin och rådjur. Att vi sedan har en kompis som rökt det åt oss är väldigt lyxigt.

Även julgodiset smakades av och fick godkänt. Så det kommer bli en riktigt god jul i år och en hel del träningspass så kläder fortsätter att passa.


Nu hoppas vi på en härlig jul tillsammans och att inget på gården ska krångla och att Nils EP-monster inte visar sig mer.


Så en riktigt GOD JUL önskar vi er alla!




150 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page