top of page

Leverans och skogsarbete


Veckan startade med att skrämma fåglar på Fogdegården! Det var massa gäss och svanar. Vi hade med oss Alva och Nils som hjälpredor.

Det blev väldigt kladdigt om fötterna och tungt att gå. Så tungt så Alva gick ur sina stövlar. Alva skrattade åt att hon hade lera på hela strumpan och fick gå utan strumpa i stöveln sen. Det slutade med att tvillingarna fick sitta i kanten av åkern och vänta tills vi var klara med skrämmorna.


I tisdags tog vi tag i sjöproblemet!

Utanför ett av våra hyreshus så har det varit riktig översvämning. Det är ju fint med sjöutsik men kanske inte på en väg. Så vi kopplade spolan för att börja med att rensa dräneringen.

Efter lite krångel i början så lossnade det massa lera, grus och lite rötter ur dräneringen. Lite oroväckande när det kommer ut rötter för då innebär det att något har vuxit in i dräneringen.


Så vi får se hur länge den här rensningen håller, förhoppningsvis ett tag!


I torsdags så fick vi leverns av vår ”nya” spruta från 2010. Nu väntar en genomgång för att se om något behöver fixas så att den är ok inför kommande säsong.

Vi avslutade veckan med skogsarbete!

Jag fick premiärköra motorsåg för första gången! Det var väldigt roligt men tungt! Jag inser att jag har MYCKET att lära när det gäller hantering av såg men Mathias är en bra lärare, dock talar han om efter att jag gjort fel att så skulle du inte ha gjort…. Ja jag märkte ju det när sågen fastnade… Jag sågade miniträd och Mathias sågade de stora träden.


Helt plötsligt så svor Mathias en ramsa och det gör han inte så ofta. Inne i trädet satt det en spik!

Det var bara att gå hem och fila kedjan. Jag jobbar fortfarande bara 25% och jag kan erkänna att det var skönt att gå hem eftersom det var tungt att jobba i skogen.

I går flyttade John gödsel från Tofta hit till Duvehed. Brunnen på Tofta var full och i väntan på att vi får köra ut gödseln på åkrarna får vi helt enkelt flytta hit gödseln!

Nu väntar en veckas sportlov! Vi hade planer från början att vi skulle åka iväg men tyvärr har EP-monstret kommit på besök igen. Så dagsformen på Nils får avgöra vad vi kan göra under lovet. En sak vet jag att vi kommer göra och det är att gosa med våra kossor! Jag som från början var lite negativ till att skaffa kossor är helt såld på våra fyrbenta vänner!
Ha en härlig vecka!262 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page