top of page

Nakenchock, Borgeby och flisning redan i juni!

Vilken midsommarhelg vi hade! En härlig midsommarafton som firades med vänner, god mat och dryck. Midsommardagen startades med lång sovmorgon och sedan ut till kossorna för att se så de mådde bra.

På kvällen blev det kubbspel och hamburgegrillning tillsammans med vänner. Nils undrade varför vi inte kan fira midsommar fler gånger eftersom det är så roligt?!

Söndagen bjöd på en härlig båttur. Vi kom fram till att det var första gången på över 10 år som vi lånade farmor och farfars båt. En härlig eftermiddag med massa bad från båten. Jag lyckades fastna i båten med min NYA bikini när jag hoppade i. Barnen tjöt av skratt när jag kom upp och det visade sig att bikinin inte täckte så mycket längre.... tur vi var mitt ute på havet och inga andra i närheten, en riktig "nakenchock". Så en väldigt rolig och energigivande helg var det.

Den här veckan startade med mediautbildning för mig. Hallandsstyrelsen och alla ordföranden i Hallands kommungrupper var inbjudna för att ta del av Manuel Ferrers kunskaper. Manuel jobbar nu på LRFs pressavdelning men har ett förflutet från bland annat regeringskanslit.

Kursen var bra och lärorik.

Jag fick praktisera mina nya kunskaper direkt eftersom jag under kursen blev kontaktad av LAND Lantbruk som ville göra en intervju.

I onsdags var det dags för årets höjdpunkt: Borgeby Fältdagar! Hela familjen åkte ner, dock i lite olika konstellationer. Även farfar och några kompisar åkte ner. Vädret var soligt och varmt och det var tur att blåste lite. Även detta året fungerade inte min eller barnens telefoner. Vi har företaget Tre och det var samma sak förra året. Så återigen fick vi bestämma tid och plats när vi skulle återsamlas. Så som man gjorde förr och det funkade alldeles utmärkt.

Alva gick mestadels själv med sin kompis Emma och de två samlade mängder med pennor, block och godis.

Vi som inte samlade massa saker tittade på maskiner och olika odlingsförsök. Mathias hade bestämt sig för att testa en ny rapssort till hösten men blev lite osäker på om han valt rätt. Vi får se hur det slutar.

Olika maskiner testades och måttot var ju större desto bättre om man frågade Nils.

Dagen avslutades med grillning hos min bror Henrik som bor i Barsebäck och som jobbar på godset där. 15 personer åt hamburgare med god aptit, sedan fick vi en rundvandring på gården. Trötta men väldigt nöjd rullade vi sedan hemåt.

Igår eftermiddag så började vi flisa vårt årliga behov av flis för värmen på gården.

I år har vi för oss ett nytt företag som flisar. Arbetet har fortsatt idag fredag. Oskar tyckte att det var så spännande så han studsade upp ur sängen redan före klockan sex idag. Oskar och John kör kärrorna hem från flisningen och Mathias puttar upp flisen i facket.

Så min uppgift idag är att förse alla med mat och fika så alla håller sig glada och nöjda.


Vi brukar inte flisa först i mitten eller slutet av juli så det känns lite märkligt att det blir gjort redan i juni. Dock är det väldigt skönt när förrådet av flis är fyllt. Värmen i vintern är fixad!

Hoppas att ni alla får en riktigt skön helg! Här är det arbetshelg för Mathias, grisarna ska ha sin omsorg även om det är helg.

Vi som inte sköter om grisarna ska njuta av sovmorgon och två lata dagar!


236 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page