top of page

Skolstarts vecka!


Så var sommarlovet slut och alla barn är tillbaka i sina respektive klasser. Inför skolstarten har det varit jobbigt för några av barnen. De ser inte meningen med att gå i skolan när man har det så bra och roligt här hemma! Starten har dock blivit mycket bra för alla. Alla barnen är mycket nöjda med sina klasser. Carl började sista året på Elof Lindälv el och energiprogram, John 9:an, Oskar 6:an och tvillingarna 1:an. Själv får jag säga att det har varit väldigt skönt att stå och måla i lugn och ro utan avbrott från barn som behöver hjälp.

Som i större delen av landet så öste regnet ner i början av veckan. Vi fick väldigt mycket regn så tröskan fick vila till slutet av veckan. Mathias tröskade av den sista rapsen uppe på Byggdegårdesfältet. Fyra gånger har han behövt köra ut till samma åker men nu är det klart. Nu har vi bara 75 hektar kvar att tröska så det går framåt med skörden!

Igår var John uppe och harvade när det plötsligt smällde till. Det visade sig att den ena drivaxeln fram gick sönder. Mathias ville bytt den i vintras men det blev inte av. Carl fick köra i 3 km i timmen ner till gården och så fick de byta drivaxeln här nere. Så nu rullar traktorn igen.


Idag blir det sådd av mer raps, strängläggning av halm, tröskning och spannmålsflytt mellan våra gårdar. Så ingen vilodag här!160 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Börje Blomster
Börje Blomster
Aug 22, 2021

Är det möjligt att få eller köpa en halv sopsäck med ren halm? Jag använder det när jag infodrar mina bin inför vintern. Jag kör förbi i em. Mvh Börje Blomster

Like
Post: Blog2_Post
bottom of page