top of page

Strul med fibern!

För två veckor sedan så fick vi fibern installerad och klar. Mathias beställde från Telia och allt var frid och fröjd, trodde vi!

Anledningen till valet av Telia är att Mathias har en mailadress genom Telia. Han kommer snart ha en annan... Vi blev lovade fiber förra fredagen, i tisdags och igår. Men inget fiber är installerat! Mitt under ett av barnens utvecklingssamtal, som skedde digital, så försvinner vårt gamla bredband. Telia har då stängt ner men INGET FIBER ÄR INSTALLERAT! Många samtal senare och så mycket strul så att vi håller på att bli tokiga, så händer inget mer än att på måndag ska vi nog få fiber... Om vi tror på det? NEJ, det blir ett annat bolag och ny mailadress till Mathias!

Glädjande är dock att våra hyresgäster, som alla har valt andra leverantörer, är igång och nöjda.

Veckan startade med att Mathias, John, Oskar och Morbror Henrik åkte på en tur till Vara för att spana in en stor traktor! Det inhandlades ett begagnat par dubbelmontage till 6Rn. Killarna var så nöjda med resan och drömmer om den här traktorn 9620. Drömmar är bra men denna traktor är lite för stor för vår gård!

Mathias har jobbat vidare i skogen och nu är han klar med fällningen på Orrelund. Nu ligger de stora vedvältorna och väntar på att bli flis. Detta som Mathias sågat nu kommer inte flisas fören sommaren 2022.

Själv har jag fortsatt slipa och skrapa våra fönster. Det tar sådan tid. Färgen sitter ganska löst men det är så många upphöjningar och nedsänkningar så att det är väldigt pilligt. Det har också blivit många dagar med VAB både pga sjuka barn och besök på barnmottagningen. Det är verkligen tur att jag inte jobbar som lärare eftersom det inte flyter på som vi önskar med Nils och hans skolgång och hälsa. När även de andra barnen behöver uppsöka sjukvård så blir det lätt ett heltidsjobb att sköta allt.

Alvas reflektion över Nils situation. Inte lätt att förstå allt som händer.


Förutom strul med Telia så har vi också haft strul med veckans matleverans. Jag beställer maten på nätet och får den hemkörd. Denna veckan beställde jag från coop. På fredagsmorgonen kommer det ett sms att leveransen skulle bli försenad pga nätverksfel i butiken (de kanske har Telia som leverantör). vid 10.50 pratar jag med kundtjänst att jo maten var lastad och vi låg som nr 7 på leveransen. 11.20 kommer ett sms att maten är på väg! När klockan är 14 har det inte kommit någon mat! Då har det kommit ett mail 11.30 att min order är struken! Ingen förklaring till varför! Det gick inte att komma fram till kundtjänst på något sätt för att få en förklaring till vad som hänt. Så fredagskvällens middag fick bli ”ta vad som finns i kylen” och det blev både gott och vi blev alla mätta, så ingen fara mer än att vi idag fick åka och handla maten i stan.

När vi ändå var i stan passade vi på att svänga in på Blomsterlandet och köpa fröer.

Hoppas ni alla får en fortsatt skön helg och passar på att njuta av det fina vädre.


250 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page