top of page

Studieresa och ny tågbana!


Ännu en vecka har gått och idag blev vi klara med veden! En massa stora och små säckar är packade. När säckarna var slut fick vi lasta en släpkärra full med ved till farmor och farfar! Nu ska veden torka och sedan startar försäljningen i oktober-november!

Den här gången har vi lyckats välta två säckar när vi har flyttat dem till sin torkplats. Men med hjälp av band och traktorgrävare så har vi klarat av att lyfta upp dem igen.

Säckarna är riktigt tunga nu när veden är blöt så det hade inte varit kul att behöva packa om säckarna.

I torsdags var Mathias iväg på studieresa med sitt ”växtodlingsgäng”. Resan startade härifrån Duvehed redan kl 06.00 och målet var Varaslätten. Första stoppet var vid Lanna gård i Ljung. Där tittade de på ett urlaknings försök. Sedan bar det av till Lantmännens gård Bjertorp. Denna gård är en stor gård som har omfattande testverksamhet med olika odlingsförsök. De fick lyssna på de olika försök och även titta på maskinparken. Eftermiddagen fortsatt med föreläsning av Fredrik Tidström som har rådgivningsföretaget Växtab.

Kvällen avslutades med att Lantmännen i Vara bjöd på middag och visade sina maskiner. Mästerfotografen Mathias har tagit denna bild under hela dagen, så håll tillgodo!

Den här veckan som gått har bjudit på en försmak av våren. Det har varit många soliga stunder även om vinden varit kylig. En eftermiddag när jag höll på att klippa äppelträden så fick barnen vårkänslor och slängde av sig skorna och sprang barfota. Dock åkte skorna på fort igen eftersom marken var kall. Även sandlådan har det lekts i och det är ett härligt vårtecken!

Idag var det dags för ett besök för Nils på barnmottagningen i Kungsbacka.

Nils var inte alls sugen på att åka dit och träffa sin doktor men det ändrades snabbt när vi kom till väntrummet. Där stod det ett alldeles nytt Brio tågbord! Det fanns flera tåg, bilar, gubbar, hus och fordon. Nils trodde inte det var sant och satte igång att leka med detsamma.

När det sen var dags att gå in i undersökningsrummet så var det inte så populärt men Nils gjorde det eftersom jag lovade att vi kunde stanna kvar en stund efteråt. Dock tyckte Nils att det var helt onödigt att prata med sin doktor idag och tog med sig ”sin” sjuksköterska Annelie och lämnade rummet. När jag pratat klart med doktorn så gick jag ut och ingen Nils på mottagningen utan han och Annelie lekte för fullt med alla tåg. Efter en bra lek och pratstund så åkte vi hem och Nils längtar nu till nästa gång, som blir redan om två veckor.

Så fantastiskt av Brio att skänka allt detta! Det skänker så mycket glädje och det behövs eftersom det inte är så kul att vara på sjukhus! Som jag har skrivit tidigare så är personalen fantastisk på barnmottagningen och det gör att Nils för det mesta tycker att det är helt ok att åka dit. Nu hoppas vi att med höjning till av medicin att vi ska få EP-monstret att lämna oss och att vi ska få den pigga och glada Nils tillbaka!


Tills dess fortsätter vi att kämpa på och vi önskar er alla en trevlig helg!

282 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page