top of page

Valborg

Redan sista dagen i april, i morgon är det maj och det är helt otroligt var tiden springer på. Snart, snart är det sommar och förhoppningsvis lite mer varmare vindar. För även om solen strålar varje dag så är vinden här hos oss ganska så kall.Veckan har fortsatt med vårbruk! Mathias och John har fortsatt att köra ut gödsel på grödorna. Så det arbetet är klart. John har även kört gödsel hos några andra bönder och det har gått bra. John har fått mycket beröm och det är väldigt roligt. Att köra traktor är det bästa John vet och han gör det lugnt och sansat och det är bra.I måndags kväll fick vi mobileserat ut hela familjen till en åker som vi kallar "tippen" till att plocka sten. Som namnet säger så är det mängder med sten på denna åkern. Alla var med de fem första minuterna sen kroknade Nils först och fick sätta sig i traktorn. Efter ytterligare en stund så hjulade Alva på åkern i stället medan vi andra plockade vidare. Det var hur mycket sten som helst. Kan erkänna att när det är SÅ mycket sten så är det inte kul... men arbetet blev gjort och dagen efter kunde Mathias så åkern med havre.När så maskinen ska lastas så tycker Nils att det är väldigt roligt att skära upp säckarna. Han vet hur han ska skära upp säckarna och sen tycker han det är så kul när utsädet rinner ner i såmaskinen.


I fredags så tog John en av traktorerna och åkte och hade "prova på dag" på Strömma skolan i Sätila. Efter bara någon timme så fick jag ett meddelande som löd "Fick köra första dagen", John satt alltså i en traktor! Besöket var lyckat och nu är John mer taggad att börja gymnasiet till hösten.


Den här veckan har farfar Sven hjälpt till att markbereda i skogen. För snart är det dags för plantering av nya granplantor. Tanken var att vi också skulle sätta björk med det gick inte att få tag i plantor så det får bli till nästa år.Den mesta av min tid har jag tillbringat hemma med Nils, VAB. Det är så otroligt jobbigt att se sitt barn inte må bra. Den här veckan har Nils varit knappt en timma i skolan varje dag. Sen åker vi hem och sover en bra stund till. I veckan har Nils också återigen varit och lämnat blodprover. Vi hoppas verkligen att läkarna kommer fram till vad vi ska göra för NU måste det bli en förbättring och att Nils får tillbaka sin ork igen och blir sitt glada jag igen.


I torsdags eftermiddag fick jag ett samtal från en man om att han hade hittat en dator uppe i idrottshallen och som det stod "John Ericsson" i när man startade den. Han räknade då ut att det var vår John tack vare att han läser vår blogg. Så jag kunde åka upp och hämta datorn och återlämna den till John. Stort tack till dig! Vill också tacka alla den här veckan som har kommit fram och pratat och talat om att ni läser bloggen och vad ni tycker om den. Det uppskattas verkligen! Meddela gärna också om det är något särskillt som ni vil att jag skriver om.


Nu önskar jag er en härlig Valborg! Här blir det vinodlingsjobb och sedan härlig middag i kväll!155 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page