top of page

Allt rullar och skolstart!

Idag ska jag börja med att backa till förra lördagen som var en intensiv dag.

John började på fredagen med att köra ut gödsel på Gårdsgärde som ligger precis utanför oss. Arbetet med gödselkörningen fortsatte sedan på lördagen.

Mathias börjad så rapsen på lördag morgon och höll på hela dagen, kvällen och en stund in på natten. 38 hektar raps blev sått och på natten kom det lite regn så det var perfekt. Rapsen har kommit upp fint. Oskar höll Mathias med rapsutsädde och Sluxx under dagen och körde många timmar med Gatorn.


Eftersom vi hade lagt halm så behövdes den pressas men vi saknade folk! Tur är då att vi har vår vän Johan som hade möjlighet att köra pressen åt oss. Så halmen på Tofta, Fogdegården och tippen blev pressad innan regnet. Farfar Sven hjälpte till att köra hem alla balar och sedan körde John in dem i halmlagret. Min uppgift under dagen var att förse alla med mat! Man blir lycklig när allt rullar på och arbetet flyter på som det ska!


Under veckan har Mathias varit iväg och sått raps på andra gårdar. Så nu är rapssådden klar för i år. Sådden blev väldigt mycket mindre än förra året pga att det är så blött i marken.


När man sår raps gäller det att ha koll på den så inte sniglarna äter upp den. Vi använder oss av ett järnsulfat som heter Iron Max. Tidigare år har vi använt oss av Sluxx men Iron Max ska stå emot regn bättre och det behövs ju detta året.

Så i veckan laddade vi upp Gatorn med meddel och körde ett varv runt åkern.

Det var Oskar som körde, Nils fyllde kannorna och jag höll i kannan så det rann ut lagom mycket. Ett riktigt Dream-team!

I måndags startade Nils, Alva och Oskar skolan igen. 9 sköna veckor var över och det var dags att gå tillbaka. När man har barn med NPF så är skolan en stor utmaning och det är verkligen pepp som gäller för att få dit dem.


För Oskars del har skolan blivit så mycket bättre sen han fick byta klass och mentorer. Nu går Oskar i en klass med två mentorer som vet att de är de som är ledarna i klassen men båda har hjärtat på rätt ställe och de båda två bryr sig om sina elever på ett äkta sätt. Klassen i sig är mycket lugnare och Oskar trivs och det är det viktigaste!


Nils har kämpat hela veckan och det har gått bra. Dock slog EP-monstret till i torsdags eftermiddag. Sömn och vila resten av dagen och sedan var han på banan igen.


Nils har fått börja i Kungsbackas sportfiskeklubb. I onsdags var första träffen och lyckan var stor när sex små fiskar drogs upp ur havet.

Här väntar en helg med lite lugnare tempo och det ska bli skönt!

278 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page