top of page

Fixade traktorer och sjukhusvistelse

Äntligen har våra traktorer 8430 och 8R blivit fixade!

8430 fick ny högtryckspump så nu går den ordentligt igen. Det var i höstas som den tappade effekt och var inte lika stark som den skulle. 8R fick en ny inre styrled och en ny variator till fläkten.

Så nu är traktorerna redo för vårbruket 2024, men det lär dröja ett bra tag till. John längtar efter att börja köra och har pratat om att de har börjat köra gödsel i Danmark. Vi får dock vänta till 1 mars innan vi är tillåtna att börja köra. Med tanke på hur blöt det är i marken så hade det inte gått att köra nu ändå.


Mathias har börjat gräva för den nya utlastningen för grisarna på Tofta. Detta görs för att chauffören inte ska komma i kontakt med grisarna vid lastningen. Ett led i att säkra upp besättningen och minska risken för Afrikanska svinpesten.

För min del har det inte blivit så mycket mer än lite kontorsarbete i måndags morse. Oskar har blivit sämre i sitt mående och i måndags blev han inlagd på avd 62 i Halmstad. Mängder med prover är tagna och massa undersökningar är gjorda.

Det har varit en tuff vecka för Oskar som har inneburit både sövning och MR. Att stå brevid sitt barn och se att det är väldigt kämpigt är varken roligt eller lätt. Oskar har varit tapper och försökt hålla humöret uppe. En av dagarna var extra tuff och då löste personalen "önskekost", Oskar valde räkmacka och chokladpudding till dessert.

Att vara på sjukhus är definitivt inte roligt men personalen på avdelning 62 är helt fantastiska!

När det varit tufft för Oskar har det alltid funnits tid för samtal, en extra förklaring eller peppning. Bäst på hela avdelningen är ju Micke på lekterapin! Han sa just de där orden som Oskar behövde höra och humöret vände. Micke hade alltid tid och det spelades både Mario Kart och Fortnite med Oskar. Under dessa stunder skickade han ut mig på promenad, med orden: Du behöver det och jag och Oskar vill slippa dig....

En eftermiddag åkte Oskar och jag ner till havet och promenerade en liten stund innan det var tillbaka och dax för fler prover.

I torsdags eftermiddag fick vi komma hem och nu väntar vi på alla provsvar. Att få komma hem och dricka kaffe vid sitt egna köksbord i sin egna kopp, det är lycka!


410 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page