top of page

Mathias ”Guldmaskin”

Veckorna rullar på och så även arbetet på gården. Veckan startade med diverse småarbeten på gården. Lite trimmerkörning och motorsågsarbete för min del.

Gatorn fungerar riktigt bra att ha med sig ut och att lasta på grenar och annat som man behöver ha med sig.

När Mathias sådde rapsen så upptäckte han att det var stopp i två såslangar. Nu när rapsen kommit upp så saknades det raps i fyra rader. Så vad gör man då? Jo man handsår de fyra raderna. Så det var bara att traska 700 m ner och sedan upp igen. Mathias var med och hjälpte till så vi fick se det som "partid och motion" på samma gång. Det ska bli spännande att se om det kommer upp något.

Mathias har varit i shoppingtaget igen. Han har köpt en begagnad spannmålsrens. Mathias är en positiv man och har döpt om rensen till "Guldmaskinen". Rensen ska kopplas till torken och så ska det gå att rensa bort skräp och större kärnor och på så sätt är tanken att vi ska kunna rensa fram bättre kvalite på foderspannmålen och även havren. Sen om det blir så, ja det återstår att se, fortsättning följer helt enkelt

I fredags började John att plöja. Direkt efter skolan så blev det traktor och plogen medan vi andra åkte till Liseberg med kompisar. John ville inte följa i år heller, vem vill byta plöjning mot Liseberg?!?

Vi hade en riktigt bra eftermiddag och kväll på Liseberg. Väldigt lite folk så blev det en väldigt massa åk.

Hela lördagen plöjde John och Oskar körde ner rapsstubben med putsaren. Mathias rensade diken och grävde uppslag.

Jag kontrollerade rapsen och den ser väldigt fin ut. Inte så mycket snigelskador eller loppor.

Till killarnas förtret fick de bara jobba till 17.45, sen var det passa Alva och Nils eftersom vi vuxna i familjen var bjuden på kräftskiva. Barnen hade en höjdar kväll här hemma och vi hade det väldigt roligt på kräftskivan, fast några kräftor blev det inte eftersom jag är allergisk och Mathias och Carl inte är så förtjusta i det.

Idag söndag har vår kompis Johan slagit gräset för andra skörden. Det ser ut som att det kommer bli en hel del balar. Så vi kommer att kunna ge kossorna mat även denna vintern.

Men än får kossorna gå kvar i sin hage ute vid Hammargård.


Nu hoppas vi på en bra vecka och att vi kan tröska vår havre!
281 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Börje Blomster
Börje Blomster
Sep 03, 2023

När ska foderbönorna skördas? Vi passerade idag och de ser väldigt svarta och trötta ut.

Börje Blomster

Like
Post: Blog2_Post
bottom of page