top of page

Motorhaveri...

Veckan fick inte den start som vi hade önskat oss. Mathias var på väg med traktorgrävaren från Tofta hem till Duvehed när han plötsligt fick stopp i höjd med Sätinge. Han hade försökt svänga åt sidan men stod dumt till i vägen.

Mathias ringde John som fick rycka ut med traktor för att kunna bogsera hem grävaren. De allra flesta medtrafikanterna körde lugnt och försiktigt förbi men inte alla. Mathias var upprörd över alla stollar som tutat och pekat finger. Är det någon som tror att man frivilligt stannar mitt i vägen kl 6 på morgonen? I 12 km i timmen kunde de bogsera hem grävaren. Nu står grävaren i verkstaden. Det verkar som om motorn gått i sig igen. Det är inte mer än två år sedan vi renoverade hela motorn, så att göra det igen känns så där roligt. Men Mathias hälsar att hans fantastiska maskin ska igång igen!

Den här veckan har vi målat gaveln på huset i skogen. Det blev aldrig gjort förra året. Så i onsdags hjälptes alla åt och oj vad fort det gick.

Det målades både på vägg, armar och lite överallt… men Falurödfärg är ju väldigt lätt att tvätta bort. Många skratt, lite bråk och färg som flög, ja så kan det gå till när det målas hos oss.

Givetvis var det även fikapaus, för som Alva säger, ”att fika är ju det bästa med att jobba”.

Det är väldigt roligt att så många har varit och plockat blåklint på Fogdegården. Det växte väldigt mycket i åkerkanten. De som har varit och plockat har varit försiktiga och inte trampat ner så mycket. Hoppas blåklinten kommer pryda många kransar idag.

Här gjorde vi kransar i går kväll inför dagens midsommarfirande.

Hoppas att ni alla får en härlig midsommarhelg!

245 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page