top of page

Ohyra i rapsen!

Ännu en vecka har gått och den startade med fortsatt snigelbekämpning för både mig och Mathias. Mitt jobb var att gå runt åkrarna med två vattenkannor och lägga Sluxx för att förhindra att sniglarna äter upp rapsplantorna. Sluxx är ett järnsulfat så det är ofarligt för andra småkryp.

Mathias körde konstgödselspridaren över åkern och spred ut Sluxxet.

Det är inte bara sniglarna som vill äta upp vår raps utan också dessa små larver.

När det är mer än 10 % av åkerns plantor som är angripna så är det dags att bespruta dem. Så till veckan får Mathias ut med stora sprutan.


I veckan har jag börjat måla i nya verkstaden och där kommer jag att ha och göra i många timmar. Mathis sköter tork och lagar saker som gått sönder.

Jag och Nils fick rycka ut och hämta delar till både traktor och tröska. Nils var nöjd med att titta på alla traktorer!

Hela familjen har också haft stenplockningsrace, det går undan när vi är alla.


Det är roligt när vi jobbar alla tillsammans och alla gör efter sin förmåga.


Det som inte är lika roligt är att Nils EP krånglar massor. Det är anfall och kramper och en trött och sliten kille som kämpar på. Det tar väldigt på krafterna att ha börjat i skolan. I torsdags blev det för mycket kramper så då fick det bli kramplösande medicin. Denna gång blev andningen väldigt påverkad så vi fick be ambulansen om hjälp. Allt gick bra och Nils hämtade sig bra så vi slapp åka med in. Nils fick följa med till ambulansen och välja en nalle när han hade vaknat till ordentligt. Denna hjälp är helt ovärderlig att få när det krisar.

Jag är så tacksam över att vi har möjligheten att kunna lösa det så att Nils får komma hem efter skolan varje dag. För även om skolan gör massa anpassningar för att det ska fungera så bra som möjligt så tar det på Nils energi och han måste sova på eftermiddagen. Att gå på fritids hade varit helt otänkbart. Alva däremot går tre eftermiddagar i veckan på fritids.

Nu hoppas vi på en lugnare och friskare vecka för Nils.

123 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page