top of page

Ventilationsfix, grindar och semester!

Första veckan på det nya året började med att fixa i en av avdelningarna i svinhuset på Tofta. Det är i en avdelning som vi har haft problem med att grisarna har blivit lite för smutsiga.

Vi bygger därför om ventilationen ihopp om att det ska hjälpa. Vi flyttar de gamla ventilationen och sätter in fler ventilationer. Mer luft in i stallet gör att miljön för grisarna blir bättre.

Mitt jobb var att skruva ner de gamla trummorna och det var inte det renaste jobbet jag gjort. Damm och annat skräp föll gott ner i ansiktet. Duschen den dagen var väldigt skön.

Vi hoppas att trivseln blir högre och att de börjar sova på rätt ställen och uträtta sina behov på spalten och på så sätt blir de renare.

På de nya ventilationsluckorna fick jag montera snöret så man kan reglera luftinsläppet. Det var sjukt svårt när det var ganska kallt i det tomma stallet och fingrarna blev stela. Så när Mathias startade värmluftspannan var det väldigt skönt att värma fingrarna.

Även grindarna behövs repareras och därför har Mathias svetsat om nederdelarna på dem så att de ska hålla tills vi vet om barnen en dag vill fortsätta med grisproduktionen.

Oskar och jag fick åka ut och ta bort ett träd som fallit över vår skogsbana. Det var inte speciellt svårt och gick snabbt och lätt. Jag sågade och Oskar puttade undan det med traktorgrävaren.

Nils har haft sitt första besök på barnmottagningen och tagit prover. Denna gång var det väldigt jobbigt. Nils ville absolut inte åka och ta prover kl 8.15 men det var så bestämt. Väl på barnmottagningen så blev det hur bra som helst. Nils två favorit sköterskor Annelie och Kerstin jobbade och hade gott om tid för Nils. Så besöket blev bra och det går att äta pizza kl 9.10 eftersom det var det Nils ville ha.

Idag fredag var det uppstigning tidigt eftersom vi åkt på semester! Klockan fem åkte vi från Duvehed och färden har tagit oss till Stockholm. Vi körde så tidigt för att slippa snön och det gjorde vi!

I skrivande stund sitter jag högst upp på Vasamuseet med en sovande Nils i knät. Nils har ett stort sömnbehov och när EPn krånglar så blir behovet större.

Den här semestern är lite annorlunda eftersom de tre stora killarna är hemma och håller ställningen på gården. Att åka med bara två barn är väldigt konstigt och det känns hela tiden som att vi saknar några. Tur är att vi har med oss två kompisar och deras dotter så vi är ändå sju personer, så det är inte så tomt.

Nu väntar tre sköna dagar med hotell, museibesök, kanske lite shopping och givetvis ska vi träffa släkten också!

Så vi hoppas på en toppen helg och det önskar vi er också!126 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page